Jak odstranit samolepky z nábytku a ze zdi?

Problém, který zná asi každý z nás. Nálepky, etikety nebo samolepky nás při jejich odstraňování dokážou pořádně potrápit. Podívejme se, jak na to.

1.      Odstranění samolepek z nábytku

Zbavit se samolepek, nálepek nebo etiket na nábytku a různých předmětech nám dá často pořádně zabrat. Stačí ale znát tu správnou techniku, jak se těchto lepících ozdob zbavit nadobro. Nálepky na nábytku jsou často noční můra, kterou často způsobí naše děti. V tomto případě se nálepky mohou objevit nejen na dřevě, ale i na plastu, skle nebo i na kobercích. Dobrým pomocníkem je odlakovač na nehty. Stačí, když si odlakovač nalijete na hadřík nebo třeba na drsnou stranu houbičky a pak pomalu povrch třete, dokud nálepka dokonale nesleze.

Zdroj: quora.com

Tip: Jak opravit kapající kohoutek?

Zahřívání fénem i žehličkou

Některé barvy a laky na nábytku nesnáší acetonový koncentrát, a proto je lepší použít metodu nahřívání. Účinným způsobem, jak se nálepek a etiket zbavit, je použití zahřívání pomocí fénu. Fénem pak stačí dané místo dostatečně nahřát a nálepku lze následně dobře sloupnout. Tímto způsobem se zbavíte i lepidla z lepicí pásky. Zbytky setřete pomocí hadříku namočeného v teplé vodě nebo do ní přidáte jar. Z koberce nebo jiné textilie lze odstranit nálepky pomocí žehličky nebo horké páry. Tak lze odstranit i oboustrannou lepicí pásku z podlahy tak, abyste ji nepoškrábali.

2.      Odstranění samolepek ze zdi

Pokud jste použili samolepky k tomu určené, neměla by se zeď při sundání samolepek poškodit. Můžete také použít metodu zahřívání. Pokud se vám podaří odstranit i s omítkou, nezbude vám nic jiného, než zeď znovu vymalovat. Existují i speciální prostředky na odstranění etiket. Mezi profesionální prostředky na odstranění etiket patří čistič s názvem Label Off, který je určený na odstraňování etiket z plastů, skla či kovů a je účinný i jako odstraňovač lepidla. Další variantou je odstraňovač nálepek Hagesan. Na sklo, autosklo nebo lak se doporučuje také sprej s názvem Apursil odstraňovač samolepek.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *